Lucky stars

augusztus 09, 2016

Íme a második DIY (brrr) dolog amit a múltkori Ebayes mókában említettem.

Ha kicsit is szeretitek a japán kultúrát akkor már biztos találkoztatok a Lucky star nevezetű papírcsillagokkal. Általában a szeretett személynek szokás adni egy üveggel vizsgák, utazás vagy bármilyen nagyobb kihívást vagy távollétet jelentő feladatok előtt.


Van egyébként egy nagyon aranyos története is ennek az egésznek, ami egy Hoshi nevű kislányról szól, aki imádta a csillagokat. Minden este megbabonázva figyelte őket a fűben a fekve miközben azon töprengett, hogy lehetnek ennyire fényesek és szépek. Egyszer megpillantott egy hullócsillagot, ami nagyon szomorúvá tette, vajon mi történik ha egyszercsak az összes csillag lehullik? Ekkor támadt egy nagyszerű ötlete, fogott egy üveget, valamint néhány papírt és minden lehullott csillag után hajtogatott egyet, amit bedobott az üvegecskébe. Egy éjszaka alatt több, mint 100 csillag talált így haza. Hoshi viszont még mindig szomorú volt, hiszen képtelen volt egyedül minden csillagot meghajtogatni, így a következő este áthívta a többi falusi kisgyereket, és összesen több, mint 2000 csillag született azon az éjjelen. Mindenki a maga kis üvegecskéjében őrizte a sajátját. Ez után a csodálatos esemény után a lehullott csillagok újra ragyogni kezdtek, Hoshi szavai pedig a következők voltak: "Ezek a csillagok nagyon szerencsések lettek miattunk, ezért mostantól ezeket a papírcsillagokat szerencsecsillagoknak fogom hívni" majd felnézett az égre és a következő hangzott el tőle "Ahányszor csak egy szerencsecsillag elkészül, egy hullócsillag megmenekül." Szavai megmaradtak a többi kisgyerekben is, így öröklődött ez a szokás generációról generációra. 

Természetesen nem muszáj egy egész üvegnyit meghajtogatni, más-más mennyiségeknek más és más jelentésük van.
1 csillag: egyetlen szerelem
2 csillag: boldog párkapcsolat
9 csillag: szerelem egy egész életre
55 csillag: szeretlek mindenmiféle megbánás nélkül
99 csillag: a szerelem/barátság örökké tartson
101 csillag: te vagy az egyetlen az életemben
129 csillag: végtelen szerelem
365/6 csillag: egész évnyi áldás
548 csillag: örökké szeretni foglak
999 csillag: soha véget nem érő szerelem
1314 csillag: a végtelenségig szeretni foglak
Egy egész üvegnyi csillag: jó szerencse

Én először 15 évesen találkoztam ezekkel a csillagocskákkal, de akkor sajnos nagyon nem jöttek össze, viszont most összesen 259 darabot sikerült meghajtogatnom és megtölteni vele egy egész üveget. Ha nem bánjátok leírást nem mellékelek az elkészítésükhöz, a neten rengeteg segítséget találtok hozzájuk, valamint Ebayen nagyon olcsón tudtok szerezni hozzá papírt, akár foszforeszkálót is, én is olyat választottam, nagyon szép színűk van és könnyen hajtogathatók, a nyomtatható verziót személy szerint annyira nem ajánlom, nehéz belőlük kialakítani rendesen a formát.

Nemsokára érkezik az augusztusi nagy csillaghullás, "mentsük hát meg" azokat a gyönyörű csillagokat! ^^

forrás: article-writer.net képek: felraktam we♥it-re és tumblr-ra, de amúgy saját

You Might Also Like

0 megjegyzés

Subscribe